Tetãnguéra rysýi yvypóra ñakãrapu'ã rehe

Vikipetãmegua
Kundaharãme jeho kundaharã, Jeheka

Ko tetãnguéra rysýi yvypóra ñakãrapu'ã rehe ohechauka opaite tetã Yvýpe iñakãrapu'ã rehe oipapaháicha upe yvypóra ñakãrapu'ã rechaukaha rehe.

Tetãnguéra[jehaijey | editar código]

Tetãnguéra oiko irundy ñemohenda guasúpe, ha'éva: iporãite, iporã, mbytegua ha ivai.[1]

Ñemohenda Hetakue
Iporãite 51 tetã
Iporã 55 tetã
Mbytegua 41 tetã
Ivai 41 tetã

Ñakãrapu'ã iporãite[jehaijey | editar código]

Papaha Tetã Ñakãrapu'ã
2016[2] Oñemoambuéicha 2014 pegua 2016 Oñemoambuéicha 2014 pegua
1 Sin cambios Flag of Norway.svg Noruega 0,949 Crecimiento 0,001
2 Crecimiento (1) Flag of Australia.svg Autaralia 0,939 Crecimiento 0,002
2 Sin cambios Flag of Switzerland (Pantone).svg Suisa 0,939 Crecimiento 0,001
4 Sin cambios Flag of Germany.svg Alemaña 0,926 Crecimiento 0,002
5 Crecimiento (1) Flag of Denmark.svg Ndinamáka 0,925 Crecimiento 0,002
5 Decrecimiento (1) Flag of Singapore.svg Singapúra 0,925 Crecimiento 0,001
7 Decrecimiento (1) Flag of the Netherlands.svg Tetãnguéra Yvýi 0,924 Crecimiento 0,001
8 Sin cambios Flag of Ireland.svg Eirelándia 0,923 Crecimiento 0,003
9 Sin cambios Flag of Iceland.svg Iylanda 0,921 Crecimiento 0,002
10 Decrecimiento (1) Flag of Canada.svg Kanada 0,920 Crecimiento 0,001
10 Crecimiento (1) Flag of the United States.svg Tetã peteĩ reko Amérikagua 0,920 Crecimiento 0,002
12 Sin cambios Flag of Hong Kong.svg Hong Kong 0,917 Crecimiento 0,001
13 Sin cambios Flag of New Zealand.svg Selánda Pyahu 0,915 Crecimiento 0,002
14 Crecimiento (1) Flag of Sweden.svg Suesia 0,913 Crecimiento 0,004
15 Decrecimiento (1) Flag of Liechtenstein.svg Liechytenteĩ 0,912 Crecimiento 0,001
16 Sin cambios Flag of the United Kingdom.svg Tavetã Joaju 0,909 Crecimiento 0,001
17 Sin cambios Flag of Japan.svg Hapõ 0,903 Crecimiento 0,001
18 Sin cambios Flag of South Korea.svg Ñemby Koréa 0,901 Crecimiento 0,002
19 Sin cambios Flag of Israel.svg Israel 0,899 Crecimiento 0,001
20 Sin cambios Flag of Luxembourg.svg Luxemburgo 0,898 Crecimiento 0,002
21 Crecimiento (1) Flag of France.svg Hyãsia 0,897 Crecimiento 0,003
22 Decrecimiento (1) Flag of Belgium.svg Véyhika 0,896 Crecimiento 0,001
23 Sin cambios Flag of Finland.svg Hĩlandia 0,895 Crecimiento 0,002
24 Sin cambios Flag of Austria.svg Auteria 0,893 Crecimiento 0,001
25 Sin cambios Flag of Slovenia.svg Eloveña 0,890 Crecimiento 0,002
Papaha Tetã Ñakãrapu'ã
2016[2] Oñemoambuéicha 2014 pegua 2016 Oñemoambuéicha 2014 pegua
26 Crecimiento (1) Flag of Italy.svg Italia 0,887 Crecimiento 0,006
27 Decrecimiento (1) Flag of Spain.svg Epáña 0,884 Crecimiento 0,002
28 Sin cambios Flag of the Czech Republic.svg Chekia 0,878 Crecimiento 0,003
29 Sin cambios Flag of Greece.svg Gyresia 0,866 Crecimiento 0,001
30 Sin cambios Flag of Brunei.svg Mburunéi 0,865 Crecimiento 0,001
30 Crecimiento (1) Flag of Estonia.svg Etoña 0,865 Crecimiento 0,002
32 Sin cambios Flag of Andorra.svg Andorra 0,858 Crecimiento 0,001
33 Sin cambios Flag of Qatar.svg Katára 0,856 Crecimiento 0,001
33 Crecimiento (1) Flag of Cyprus.svg Chípere 0,856 Crecimiento 0,002
33 Crecimiento (2) Flag of Malta.svg Melíta 0,856 Crecimiento 0,003
36 Sin cambios Flag of Poland.svg Poloña 0,855 Crecimiento 0,003
37 Sin cambios Flag of Lithuania.svg Lituaña 0,848 Crecimiento 0,002
38 Sin cambios Flag of Saudi Arabia.svg Aravia Saudíta 0,847 Crecimiento 0,002
38 Sin cambios Flag of Chile.svg Chile 0,847 Crecimiento 0,002
40 Sin cambios Flag of Slovakia.svg Elovakia 0,845 Crecimiento 0,003
41 Sin cambios Flag of Portugal.svg Poytuga 0,843 Crecimiento 0,002
42 Sin cambios Flag of the United Arab Emirates.svg Aravia Emiryvy Joaju 0,840 Crecimiento 0,004
43 Sin cambios Flag of Hungary.svg Hungyria 0,836 Crecimiento 0,002
44 Sin cambios Flag of Latvia.svg Letoña 0,830 Crecimiento 0,002
45 Sin cambios Flag of Argentina.svg Arhentína 0,827 Crecimiento 0,001
45 Crecimiento (1) Flag of Croatia.svg Kyoasia 0,827 Crecimiento 0,004
47 Decrecimiento (1) Flag of Bahrain.svg Varéĩ 0,824 Crecimiento 0,001
48 Crecimiento (1) Flag of Montenegro.svg Montenégyro 0,807 Crecimiento 0,003
49 Decrecimiento (1) Flag of Russia.svg Rrusia 0,804 Decrecimiento 0,001
50 Crecimiento (1) Flag of Romania.svg Rrumáña 0,802 Crecimiento 0,004
51 Decrecimiento (1) Flag of Kuwait.svg Kuáite 0,800 Crecimiento 0,001

Ñakãrapu'ã iporã[jehaijey | editar código]

Papaha Tetã Ñakãrapu'ã
2016[2] Oñemoambuéicha 2014 pegua 2016 Oñemoambuéicha 2014 pegua
52 Decrecimiento (1) Flag of Belarus.svg Vielorrusia 0,796 Decrecimiento 0,002
52 Crecimiento (1) Flag of Oman.svg Omána 0,796 Crecimiento 0,001
54 Sin cambios Flag of Barbados.svg Varvado 0,795 Crecimiento 0,001
54 Sin cambios Flag of Uruguay.svg Uruguái 0,795 Crecimiento 0,001
56 Crecimiento (1) Flag of Bulgaria.svg Vugária 0,794 Crecimiento 0,002
56 Sin cambios Flag of Kazakhstan.svg Kazajistán 0,794 Crecimiento 0,001
58 Sin cambios Flag of the Bahamas.svg Va'ama 0,792 Crecimiento 0,002
59 Sin cambios Flag of Malaysia.svg Malásia 0,789 Crecimiento 0,002
60 Crecimiento (2) Flag of Palau.svg Paláu 0,788 Crecimiento 0,005
60 Sin cambios Flag of Panama.svg Panama 0,788 Crecimiento 0,003
62 Decrecimiento (1) Flag of Antigua and Barbuda.svg Antigua ha Barbuda 0,786 Crecimiento 0,002
63 Sin cambios Flag of Seychelles.svg Seychelles 0,782 Crecimiento 0,001
64 Sin cambios Flag of Mauritius.svg Maurísio 0,781 Crecimiento 0,002
65 Decrecimiento (1) Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad ha Tobago 0,780 Crecimiento 0,001
66 Sin cambios Flag of Costa Rica.svg Kosta Rrika 0,776 Crecimiento 0,001
66 Sin cambios Flag of Serbia.svg Sevia 0,776 Crecimiento 0,001
68 Crecimiento (1) Flag of Cuba.svg Kuva 0,775 Crecimiento 0,003
69 Decrecimiento (1) Flag of Iran.svg Irán 0,774 Sin cambios 0,000
70 Crecimiento (1) Flag of Georgia.svg Georgia 0,769 Crecimiento 0,001
71 Crecimiento (1) Flag of Turkey.svg Tuykia 0,767 Crecimiento 0,003
71 Decrecimiento (1) Flag of Venezuela.svg Venesuela 0,767 Decrecimiento 0,002
73 Decrecimiento (1) Flag of Sri Lanka.svg Seilãu 0,766 Crecimiento 0,002
74 Crecimiento (1) Flag of Saint Kitts and Nevis.svg San Cristóbal ha Nieves 0,765 Crecimiento 0,003
75 Sin cambios Flag of Albania.svg Avaña 0,764 Crecimiento 0,002
76 Decrecimiento (2) Flag of Lebanon.svg Lívano 0,763 Sin cambios 0,000
77 Sin cambios Flag of Mexico.svg Méhiko 0,762 Crecimiento 0,004
78 Decrecimiento (1) Flag of Azerbaijan.svg Aservaijã 0,759 Crecimiento 0,001
79 Sin cambios Flag of Brazil.svg Pindoráma 0,754 Sin cambios 0,000
Papaha Tetã Ñakãrapu'ã
2016[2] Oñemoambuéicha 2014 pegua 2016 Oñemoambuéicha 2014 pegua
79 Crecimiento (1) Flag of Grenada.svg Gyranáta 0,754 Crecimiento 0,003
81 Crecimiento (1) Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Vonia ha Hesegovina 0,750 Crecimiento 0,002
82 Crecimiento (1) Flag of Macedonia.svg Masendoña 0,748 Crecimiento 0,002
83 Crecimiento (1) Flag of Algeria.svg Arhélia 0,745 Crecimiento 0,002
84 Crecimiento (1) Flag of Armenia.svg Armenia 0,743 Crecimiento 0,002
84 Decrecimiento (3) Flag of Ukraine.svg Ukyaña 0,743 Decrecimiento 0,005
86 Decrecimiento (1) Flag of Jordan.svg Horytáña 0,741 Sin cambios 0,000
87 Crecimiento (2) Flag of Peru (state).svg Perũ 0,740 Crecimiento 0,003
87 Crecimiento (1) Flag of Thailand.svg Tailandia 0,740 Crecimiento 0,002
89 Decrecimiento (2) Flag of Ecuador.svg Ekuador 0,739 Sin cambios 0,000
90 Crecimiento (1) Flag of the People's Republic of China.svg China 0,738 Crecimiento 0,004
91 Sin cambios Flag of Fiji.svg Fíji 0,736 Crecimiento 0,002
92 Crecimiento (1) Flag of Mongolia.svg Mongolia 0,735 Crecimiento 0,002
92 Decrecimiento (2) Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía 0,735 Sin cambios 0,000
94 Sin cambios Flag of Jamaica.svg Hamáika 0,730 Crecimiento 0,001
95 Sin cambios Flag of Colombia.svg Kolombia 0,727 Crecimiento 0,003
96 Decrecimiento (1) Flag of Dominica.svg Ndominíka 0,726 Crecimiento 0,002
97 Sin cambios Flag of Suriname.svg Surinam 0,725 Crecimiento 0,002
97 Sin cambios Flag of Tunisia.svg Tunísia 0,725 Crecimiento 0,002
99 Crecimiento (2) Flag of the Dominican Republic.svg Tetã Ndominikagua 0,722 Crecimiento 0,004
99 Sin cambios Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente ha Granadinas 0,722 Crecimiento 0,002
101 Sin cambios Flag of Tonga.svg Tónga 0,721 Crecimiento 0,003
102 Decrecimiento (2) Flag of Libya.svg Livia 0,716 Decrecimiento 0,003
103 Sin cambios Flag of Belgium.svg Véyhika 0,706 Sin cambios 0,000
104 Sin cambios Flag of Iran.svg Samóa 0,704 Crecimiento 0,002
105 Sin cambios Flag of Maldives.svg Mayndíva 0,701 Sin cambios 0,000
105 Crecimiento (3) Flag of Uzbekistan.svg Umbekitã 0,701 Crecimiento 0,004

Ñakãrapu'ã mbytegua[jehaijey | editar código]

Papaha Tetã Ñakãrapu'ã
2016[2] Oñemoambuéicha 2014 pegua 2016 Oñemoambuéicha 2014 pegua
107 Decrecimiento (2) Flag of Moldova.svg Moyndávia 0,699 Decrecimiento 0,002
108 Decrecimiento (1) Flag of Botswana.svg Votusuana 0,698 Sin cambios 0,000
109 Sin cambios Flag of Gabon.svg Gavõ 0,697 Crecimiento 0,003
110 Sin cambios Flag of Paraguay.svg Paraguái 0,693 Crecimiento 0,001
111 Sin cambios Flag of Egypt.svg Ehipto 0,691 Crecimiento 0,003
111 Sin cambios Flag of Turkmenistan.svg Tuykomenitã 0,691 Crecimiento 0,003
113 Sin cambios Flag of Indonesia.svg Indonésia 0,689 Crecimiento 0,003
114 Crecimiento (1) Flag of Palestine.svg Paletína 0,684 Crecimiento 0,006
115 Sin cambios Flag of Vietnam.svg Vietynã 0,683 Crecimiento 0,005
116 Decrecimiento (2) Flag of the Philippines.svg Filipina 0,682 Crecimiento 0,003
117 Decrecimiento (2) Flag of El Salvador.svg Salvador 0,680 Crecimiento 0,002
118 Sin cambios Flag of Bolivia.svg Volivia 0,674 Crecimiento 0,003
119 Sin cambios Flag of South Africa.svg Yvyafrika 0,666 Crecimiento 0,001
120 Sin cambios Flag of Kyrgyzstan.svg Kirigitã 0,664 Crecimiento 0,002
121 Sin cambios Flag of Iraq.svg Irak 0,649 Sin cambios 0,000
122 Sin cambios Flag of Cape Verde.svg Kávo Véyde 0,648 Crecimiento 0,002
123 Sin cambios Flag of Morocco.svg Marruéko 0,647 Crecimiento 0,002
124 Sin cambios Flag of Nicaragua.svg Nikaragua 0,645 Crecimiento 0,003
125 Crecimiento (1) Flag of Guatemala.svg Guatemala 0,640 Crecimiento 0,003
125 Crecimiento (1) Flag of Namibia.svg Namívia 0,640 Crecimiento 0,003
127 Decrecimiento (2) Flag of Guyana.svg Gujána 0,638 Sin cambios 0,000
127 Decrecimiento (1) Flag of the Federated States of Micronesia.svg Tetãvorekuéra Ñembyatypyre Mikyonésiagua 0,638 Crecimiento 0,001
Papaha Tetã Ñakãrapu'ã
2016[2] Oñemoambuéicha 2014 pegua 2016 Oñemoambuéicha 2014 pegua
129 Sin cambios Flag of Tajikistan.svg Tajikitã 0,627 Crecimiento 0,002
130 Sin cambios Flag of Honduras.svg Hondura 0,625 Crecimiento 0,002
131 Sin cambios Flag of India.svg India 0,624 Crecimiento 0,009
132 Sin cambios Flag of Bhutan.svg Vutã 0,607 Crecimiento 0,003
133 Sin cambios Flag of East Timor.svg Kuarahysẽ Timor 0,605 Crecimiento 0,002
134 Sin cambios Flag of Vanuatu.svg Vanuátu 0,597 Decrecimiento 0,001
135 Sin cambios Flag of the Republic of the Congo.svg Tetã Kóngo 0,592 Crecimiento 0,003
135 Crecimiento (2) Flag of Equatorial Guinea.svg Gynéa Ekuatógua 0,592 Crecimiento 0,010
137 Decrecimiento (1) Flag of Kiribati.svg Kiriváti 0,588 Crecimiento 0,002
138 Decrecimiento (1) Flag of Laos.svg Laos 0,586 Crecimiento 0,004
139 Crecimiento (1) Flag of Bangladesh.svg Vangyladẽ 0,579 Crecimiento 0,004
139 Crecimiento (1) Flag of Ghana.svg Gána 0,579 Crecimiento 0,004
139 Sin cambios Flag of Zambia.svg Sámbia 0,579 Crecimiento 0,003
142 Sin cambios Flag of Sao Tome and Principe.svg Santo Tome ha Príncipe 0,574 Crecimiento 0,009
143 Sin cambios Flag of Cambodia.svg Kamboja 0,563 Crecimiento 0,005
144 Sin cambios Flag of Nepal.svg Nepal 0,558 Crecimiento 0,003
145 Crecimiento (1) Flag of Myanmar.svg Miamar 0,556 Crecimiento 0,004
146 Crecimiento (1) Flag of Kenya.svg Kéña 0,555 Crecimiento 0,005
147 Crecimiento (1) Flag of Pakistan.svg Pakistán 0,550 Crecimiento 0,002

Ñakãrapu'ã ivai[jehaijey | editar código]

Papaha Tetã Ñakãrapu'ã
2016[2] Oñemoambuéicha 2014 pegua 2016 Oñemoambuéicha 2014 pegua
148 Crecimiento (1) Flag of Swaziland.svg Suasilandia 0,541 Sin cambios 0,000
149 Decrecimiento (4) Flag of Syria.svg Siria 0,536 Decrecimiento 0,017
150 Sin cambios Flag of Angola.svg Angola 0,533 Crecimiento 0,002
151 Crecimiento (1) Flag of Tanzania.svg Tãsaña 0,531 Crecimiento 0,012
152 Decrecimiento (1) Flag of Nigeria.svg Niheria 0,527 Crecimiento 0,002
153 Crecimiento (1) Flag of Cameroon.svg Kamerũ 0,518 Crecimiento 0,004
154 Decrecimiento (1) Flag of Papua New Guinea.svg Papúa Gynéa Pyahu 0,516 Crecimiento 0,001
154 Crecimiento (4) Flag of Zimbabwe.svg Simbambue 0,516 Crecimiento 0,009
156 Decrecimiento (1) Flag of the Solomon Islands.svg Ypa'ũnguéra Salomõ 0,515 Crecimiento 0,002
157 Decrecimiento (2) Flag of Mauritania (1959–2017).svg Mauritáña 0,513 Sin cambios 0,000
158 Decrecimiento (1) Flag of Madagascar.svg Mandagaka 0,512 Crecimiento 0,001
159 Crecimiento (3) Flag of Rwanda.svg Rruánda 0,498 Crecimiento 0,005
160 Sin cambios Flag of the Comoros.svg Komóra 0,497 Decrecimiento 0,001
160 Crecimiento (1) Flag of Lesotho.svg Lesóto 0,497 Crecimiento 0,002
162 Crecimiento (1) Flag of Senegal.svg Senegal 0,494 Crecimiento 0,003
163 Crecimiento (1) Flag of Haiti.svg Haiti 0,493 Crecimiento 0,003
163 Crecimiento (2) Flag of Uganda.svg Uganda 0,493 Crecimiento 0,005
165 Sin cambios Flag of Sudan.svg Sudano 0,490 Crecimiento 0,002
166 Crecimiento (1) Flag of Togo.svg Tógo 0,487 Crecimiento 0,003
167 Crecimiento (1) Flag of Benin.svg Mbenĩ 0,485 Crecimiento 0,005
Papaha Tetã Ñakãrapu'ã
2016[2] Oñemoambuéicha 2014 pegua 2016 Oñemoambuéicha 2014 pegua
168 Decrecimiento (9) Flag of Yemen.svg Jemẽ 0,482 Decrecimiento 0,017
169 Sin cambios Flag of Afghanistan.svg Ahyganitã 0,479 Sin cambios 0,000
170 Sin cambios Flag of Malawi.svg Maláui 0,476 Crecimiento 0,003
171 Crecimiento (1) Flag of Côte d'Ivoire.svg Marfil Rembe'y 0,474 Crecimiento 0,008
172 Decrecimiento (1) Flag of Djibouti.svg Jimbúti 0,473 Crecimiento 0,003
173 Sin cambios Flag of The Gambia.svg Gámbia 0,452 Crecimiento 0,002
174 Sin cambios Flag of Ethiopia.svg Etiopia 0,448 Crecimiento 0,007
175 Sin cambios Flag of Mali.svg Mali 0,442 Crecimiento 0,004
176 Crecimiento (2) Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Tetã Jekopytyjoja Kongo 0,435 Crecimiento 0,010
177 Sin cambios Flag of Liberia.svg Livéria 0,427 Sin cambios 0,000
178 Crecimiento (1) Flag of Guinea-Bissau.svg Gynéa Mbisáu 0,424 Crecimiento 0,003
179 Crecimiento (2) Flag of Eritrea.svg Erityrea 0,420 Crecimiento 0,002
179 Decrecimiento (3) Flag of Sierra Leone.svg Sierra Leõ 0,420 Decrecimiento 0,011
181 Crecimiento (1) Flag of Mozambique.svg Mosambíke 0,418 Crecimiento 0,004
181 Decrecimiento (2) Flag of South Sudan.svg Yvy Sudano 0,418 Decrecimiento 0,003
183 Decrecimiento (1) Flag of Guinea.svg Gynéa 0,414 Sin cambios 0,000
184 Sin cambios Flag of Burundi.svg Vurundi 0,404 Decrecimiento 0,002
185 Sin cambios Flag of Burkina Faso.svg Vukína Fáso 0,402 Crecimiento 0,003
186 Sin cambios Flag of Chad.svg Cháde 0,396 Crecimiento 0,002
187 Sin cambios Flag of Niger.svg Níher 0,353 Crecimiento 0,002
188 Sin cambios Flag of the Central African Republic.svg Tetã Mbyteafrikagua 0,352 Crecimiento 0,005


Mandu'apy[jehaijey | editar código]

Joaju[jehaijey | editar código]